SIKÇA SORULAN SORULAR

  • Yangın söndürme cihazı seçimi ? - Bina ve iş yerlerinizde yangın söndürme cihazları seçimi için,Firmamızdan ücretsiz yardım alabilirsiniz. Bu konuda tespit ve rapor verebiliriz.Yangın söndürücülerin duvarlara montajı için ücret alınmamaktadır.
  • Yangın eğitimlerini nasıl alabiliriz ? - Firmamız eğitim alan kurum ve kuruluşların tesislerinde, video ve slayt görüntüleri ile 3 saatlik eğitim vermektedir. Bu eğitimin ardından yangın söndürme cihazları ile TS 862 standart yangın söndürme tatbikatı yaparak,Yangın söndürme cihazlarını kursiyerlere kullandırmakta,kullanıcılara kendine güven duygusu,başarılı olmanın keyfini aşılamaktadır.
  • Yangın söndürme cihazlarını kaç kere kullanabiliriz? - Kuru kimyevi tozlu yangın söndürme cihazları 1 kere kullanılabilir. 6 kg.lık bir söndürücünün 1 kg.nı veya yarısını kullansanız dahi söndürücü içinde kalan gazı vana ağzından kaçırarak basıncını boşaltır. 1-2 saat sonra söndürücü tamamen boşalır. Dolumu mutlaka gerekir.
  • Yangın söndürücüler duvara nasıl asılmalıdır? - Yeni standartlara göre, yangın söndürme tüpleri yerden 90 cm. mesafe ile duvara montaj yapılmalıdır.
  • Firmamızda kaç m2 alanda yangın söndürme cihazı bulundurmalıyım? - Her 100 m2 alanda en az 1 adet Yangın söndürme cihazı bulundurulmalıdır.
  • Yangın söndürme cihazlarını aldıktan sonra neler yapmalıyım? - Yangın söndürme cihazlarının bulundukları yerler işaretlenmeli, üzerleri numaralandırılmalı, yangın malzemelerini gösteren yerleşim projesi hazırlanmalı ve işletme içinde belli yerlere asılması tavsiye edilmektedir.İşletme genelinde bulunan yangın dolapları ve yangın söndürme cihazlarının önünün açılması ve bu malzemelerin önüne istifleme yapılmaması önerilmektedir.
  • Firma personelimize yangın eğitimi aldırmalı mıyım? - Yangın yönetmeliğine göre firma personeli sayısı 50 kişi olan ve geçen tüm işletmelerde yangın ekibi kurulmalı ve mutlaka eğitilmelidir.
  • Yangın ekibi için herhangi bir malzeme almama gerek var mı? - Yangın ekibinizde yine yangın yönetmeliği gereğince mutlaka elbise, eldiven, maske, baret, çizme vb. koruyucu ekipmanlar bulundurulmalıdır.
  • Yangın esnasında asansörleri kaçış yolu olarak kullanabilir miyiz? - Türkiye yangından korunma yönetmeliği madde 31 gereği; Asansörler kaçış yolu olarak kabul edilemez. Pencere ve parapet yüksekliği döşemeden en çok 120 cm yukarıda ve bina dışındaki güvenlik bölgesine açık, dış zeminden en çok 3 m yükseklikteki, en az cam yüksekliği 90 cm ve yüksekliği 90 cm olan pencereler, zorunlu hallerde aksi belirtilmemişse, kaçış yolu kabul edilebilirler.
  • Firmamızda yangın çıkışlarının sayısını neye göre belirlemeliyiz? - Türkiye yangından korunma yönetmeliği madde 32 gereği ; Aksi belirtilmedikçe, 50 kişinin aşıldığı her mekanda, 25 kişinin aşıldığı sinema, tiyatro, bar gibi eğlence yerlerinde ve yüksek riskli mekanlarda, çıkışlara erişmek için en az 2 kapı bulunacaktır.Kişi sayısı 500 kişiyi geçerse en az 3 çıkış olacaktır. Kapılar birbirinden olabildiğince uzakta olacak ve iki kapı hiçbir noktadan 45 dereceden daha dar bir açı ile görünmeyecektir.

© Tüm hakları Çillioğlu Yangın Söndürme ve Güvenlik Sistemleri'ne aittir. 2018
www.panorama-tanitim.com

The page was built with Mobirise